یازدهم اُکتُبر برابر با ۱۹ مهر برای اولین بار در تاریخ روز جهانی «مبارزه با چاقی مفرط» در تقویم سازمان ملل ثبت شد، چرا که چاقی مفرط در بسیاری از کشورهای دنیا با رشدی نگران کننده به مرز هشدار رسیدهاست.
مجمع ویژهی «چاقی مفرط» در سازمان ملل، اعتراف میکند که برنامههای سازمان ملل در این باره به سختی شکست خوردهاند.
تقصیر بر گردن شرکتهای بینالمللی و برندهای بزرگ غذاست که با بازاریابیهای سنگین و تبلیغات کلان، شیوهی تغذیهی دنیا را تغییر دادهاند، چرا که هر چند شهروندان به کشورهای مرفه اروپایی و امریکای شمالی درباره ضررهای چنین شیوهی تغذیهای اطلاع رسانی میشود، و روند چاقی در این کشورها ثابت مانده، در عوض بقیهی جهان، به ویژه کشورهای در حال توسعه با روندی رو به رشد به فستفود و غذاهای غربی و نوشابههای سرشاز از قند روی آوردهاند و به این ترتیب، تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۱ میلیارد نفر از جمعیت بزرگسال جهان از چاقی مفرط رنج خواهند برد.که یعنی ۱۷٪ از جمعیت جهان.
در بحث چاقی مفرط، تدابیر پزشکی ویژهای نیاز است، فرد باید تحت نظر پزشک باشد، غذا و فعالیتاش تحت کنترل باشد، و علاوه بر آن در برخی موارد عمل جراحی ضروری است.
جهان نه از دید اقتصادی و نه از حیث تجهیزات پزشکی برای پاسخگویی به این حجم از بیماری چاقی مفرط آماده نیست، در حالی که هر روز تعداد بیشتری از افرادی که در طبقهی «اضافه وزن» طبقهبندی میشدند به گروه خطرناکتری به نام «چاقی مفرط» وارد میشوند.
مردم به مصرف شکر که در انواع اسنکها و نوشابهها به وفور وجود دارد روی آوردهاند چرا که آن را به عنوان شیوهی مدرن شهری و امروزی شناسایی میکنند و در ضمن هر چه بیشتر از تحرک خود کاستهاند.
خاورمیانه در این میان، یکی از چاقترین بخشهای دنیاست که با بیماریهایی چون سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی دست و پنجه نرم میکند.
در بسیاری از کشورهای خاورمیانه بسیاری از بچهها اصلا صبحانه نمیخورند، نه برای اینکه توان مالیاش را ندارند، بلکه بستههای بیسکویت، کیک یا شکلات که در کیف مدرسه حمل میکنند جایگزین صبحانه شده است.
سازمان ملل، علاوه بر اطلاع رسانی همکاری دولتها را ضروری میداند. محدودیت تبلیغات مواد غذایی ناسالم و مالیات بر نوشابههای قندی و برنامه ریزی جدی برای ورزش و تحرک شهروندان در شمار این راهحلها به شمار میروند.
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید