کلیه یکی از اندام های درونی بدن انسان است که وجود آن برای سلامت بدن ضروری است. یکی از اصلی ترین وظایف کلیه دفع مواد زاید تولید شده بر اثر متابولیسم و مواد خوراکی مصرف شده می باشد.کنترل حجم وترکیبات مایعات بدن نیز از دیگر کارکردهای کلیه هاست. این اندام باارزش با دفع مواد ناخواسته از طریق ادرار، بدن را پاکسازی می کند و مواد مورد نیاز و ارزشمند را در خون نگه می دارد. از دیگر فعالیت های کلیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تنظیم تعادل آب و الکترولیت ها
تنظیم فشار شریانی
تنظیم تعادل اسید و باز
تنظیم گلبول های قرمز خون
ساخت گلوکز
کلیه حتی با ۲۰ درصد از همه توانش میتواند مانند یک عضو کاملا سالم کار کند بدون آنکه هیچ علامتی از بیماری داشته باشد. برخی عادتها برای کلیه شما سم است و برای کاهش فشار باید آنها را از میان برد.
مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید
مصرف زیاد گوشت و به خصوص گوشت قرمز به معنی افزایش سموم و ضایعات در خون است. متخصصان توصیه میکنند روزانه و برحسب هر کیلو، از مصرف یک گرم پروتئین برای هر یک کیلو گرم بیشتر تجاوز نکنید به طور مثال یک فرد ۶۰ کیلویی نباید در روز بیش از ۶۰ گرم پروتئین مصرف کند. رژیمهای پر پروتئین در دراز مدت آسیبهای غیرقابل جبرانی بر کلیهها دارند.
مصرف کم مایعات
روزانه کلیهها حجم زیادی از خون را تصفیه میکنند و حدود ۲ لیتر آب همرا با ضایعات از بدن دفع میشود. کمآبی، وقتی فردی مبتلا به نارسایی کلیهها یا عفونت ادراری است بسیار خطرناک است. در این شرایط مصرف به اندازه آب میتواند به کارکرد مناسب کلیهها کمک کند. در شرایط طبیعی مصرف بیش از ۲ لیتر آب در روز فایدهای برای کلیهها ندارد بلکه برعکس کار بیشتری به کلیهها تحمیل کرده و باعث خستگی آنها میشود.
توجه نکردن به فشار خون و دیابت
افزایش فشارخون و دیابت نوع دو، دلیل اصلی نارسایی کلیه هستند. این دو بیماری با آسیبرساندن به عروق و قلب، آبرسانی به سلولهای کلیوی را کاهش داده و در نهایت باعث تصلب آن میشوند. متخصصان توصیه میکنند برای کنترل این بیماریها دارو مصرف کنید و سالانه با اندازهگیری کراتینین خون از سلامت کلیهها مطمئن شوید! فراموش نکنید اضافه وزن و چاقی هم میتواند تاثیر منفی بر کارکرد کلیهها داشته باشد. در مصرف نمک هم حد تعادل را حفظ کنید و بیش از ۶ گرم نمک در روز نخورید.
سیگار کشیدن
فلزات سنگین موجود در سیگار در درازمدت به کلیهها آسیب میرساند. برخی تحقیقهای علمی به اثبات رسانده احتمال ابتلا به نارسایی کلیهها در سیگاریها ۴ برابر بیش از افراد غیرسیگاری است.
اگر به سنگ کلیه دچار شدید و در مراحل اولیه هستید میتوانید از این راهکارهای خانگی برای درمان آن استفاده کنید:
راههای خانگی برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه:
- زیاد آب بنوشید و بدن را مرطوب نگه دارید. ننوشیدن آب کافی راه این بیماری را در بدن شما آسان میکند، مخصوصا اگر زیاد ورزش میکنید بایستی بسیار زیاد آب بنوشید.
- رژیم غذایی مغذی
اگر رژیم غذایی شما به اندازه کافی مواد لازمرا به بدن شما نرساند و یا مواد معدنی، آنتیاکسیدان،چربیهای ضروری و پروتئین به اندازه کافی نداشته باشد شما را در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه قرار میدهد.
-میوه و سبزیجات را به اندازه کافی در رژیم روزانه خود قرار دهید.
- غذاهای سرشار از ویتامین «ای» بخورید.
- غذاهای سرشار از منیزیم و پتاسیم بخورید. این مواد معدنی را میتوانید در سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، ملونها، موز و آووکادو بیابید.
- از محلول خوراکی اورتیکا استفاده کنید.
این عصاره از پیکر رویشی گیاه گزنه تهیه شده است، مواد موثر این گیاه سبب افزایش حجم ادرار شده و از حبس شدن ادرار در مجاری ادراری جلوگیری میکند و با این اتفاق به دفع سنگ کلیه کمک میکند.
از دیگر خواص گزنه ضد باکتری بودن آن است، گزنه حرکت باکتری «ایکولی» را که مهمترین عامل عفونتهای ادراری است را کاهش داده و از تشکیل کلونی این باکتری جلوگیری میکند. آنزیمهای موجود در عصاره این گیاه باعث کاهش التهاب در بدن میشوند.
شما میتوانید از این عصاره ۲ بار در روز (صبح و شب)، هر بار یک قاشق غذاخوری میل نمایید و تا زمان درمان بیماری مصرف آن را ادامه داده و جهت پیشگیری از تشکیل سنگ نیز میتوانید این عصاره را چندبار در هفته مصرف کنید.
افزودن دیدگاه جدید
دیدگاه خود را بیان کنید