آقایان با خوردن این خوراکی‌ها کبدشان را به خطر می‌اندازند

يكشنبه, مهر 16, 1396 - 02:06 توسط تحریریه بادبادک

متخصصان انگلیسی دریافتند رژیم غذایی مملو از مواد قندی با افزایش ناسالم میزان چربی در کبد و خون مرتبط است. 
همچنین مصرف بالای مواد قندی می‌تواند سوخت و ساز چربی را به شکلی تغییر دهد که خطر ابتلا به بیماری قلبی – عروقی را افزایش دهد.

در این بررسی متخصصان انگلیسی سلامت کبد را در گروهی از مردان میانسال که سطح چربی کبد آنان بالا یا پایین بود مورد مطالعه قرار دادند.
 انباشت چربی افراطی در کبد به سلامت بدن آسیب می‌زند و سطح بالای چربی در بدن مردان موجب می‌شود آنان به بیماری کبد چرب غیرالکلی مبتلا شوند.

متخصصان دریافتند مبتلایان به بیماری کبد چرب غیرالکلی که رژیم غذایی حاوی مواد قندی زیاد داشتند دچار تغییراتی در سوخت و ساز چربی می‌شوند و این تغییرات با خطر فزآینده ابتلا به بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط است.

چطور بدانیم که کبدمان چرب شده است؟
افرادی که مدام دچار خستگی، بی‌حالی، ضعف شدید و افزایش خواب هستند بهتر است با انجام آزمایشات مربوطه کبدشان را بررسی کنند.
معمولا مردان دوبرابر بیشتر از زنان به این بیماری دچار می‌شوند که البته در خانم‌ها با افزایش سن سیر صعودی پیدا می‌کند.
بیماری کبد چرب بیشتر در سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی اتفاق می‌افتد.
افرادی که به چاقی شکمی دچار هستند باید بیشتر مراقب باشند چراکه خطر ابتلا به سیروز کبدی در آن‌ها بیشتر است.
سبک زندگی شما هم تاثیر زیادی در ابتلا به این بیماری دارد. سو تغذیه، بدغذایی، پرخوری، مصرف داروهای استروئیدی و استروژن، هپاتیت مزمن و مصرف زیاد مسکن‌ها از جمله عواملی هستند که باعث به وجود آمدن کبد چرب می‌شوند.

بیماران دارای کبد چرب از چه چیزی بپرهیزند؟
استرس
 آب بین غذا
 آب یخ
 روغنهای مایع و جامد کارخانه‌ای
 فست فودها (سوسیس، کالباس و…)
 گوشت گاو و گوساله
 مواد غذایی کارخانه‌ای، خوراکی‌هایی مانند چیپس و پفک و…
 اسانسهای شیمیایی
 قند و شکر
خوراکیهای کافئین‌دار
 چربیهای ترانس بالا مانند: جگر، ته‌دیگ، خامه، سرشیر، کله پاچه و …
 تخم مرغ

طب سنتی برای داشتن کبدی سالم راه‌حل‌هایی دارد:

سیلیمارین عصاره گیاه  ماریتیغال (خار مریم) است، بخشی از گیاه كه برای خواص درمانی استفاده می شود دانه آن است و ماده موثر درمانی آن سیلیمارین نامیده می شود. مهمترین كاربرد درمانی این گیاه اثر محافظتی روی كبد است.

مصرف سیلیمارین در درمان بیماری كبدی مانند سیروز، هپاتیت ویروسی و سمی مزمن ، كبد چرب و التهاب مجرای صفرا موثر بوده است كه دلیل آن را خواص آنتی اكسیدانی این ماده می دانند. سیلیمارین سلولهای كبد را در برابر هرگونه آسیب نابود  كننده حاد یا مزمن محافظت می كند. همچنین در كاهش كلسترول خون ، افزایش سیستم ایمنی بدن ، درمان انواع سرطان ، كاهش عوارض جانبی در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی برای سرطان و سنگ كیسه صفرا نیز اثرات جالب توجهی دارد.

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاه خود را بیان کنید