۵۰ میلیون بیمار آلزایمری در ۷ قاره

يكشنبه, شهريور 26, 1396 - 03:05 توسط تحریریه بادبادک

آلزایمر بیماری است که از آن به زوالِ عقل یاد می‌شود. بر اساس آمارها در حال حاضر در هر ۱ ثانیه یک نفر در جهان به آلزایمر مبتلا می‌شود . اکنون در جهان ۵۰ میلیون نفر به بیماری آلزایمر مبتلا هستند و به عبارتی در سطح دنیا هر سه ثانیه یک نفر به این بیماری مبتلا می شود.

مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران با اشاره به اینکه تخمین زده شده در کشور ۷۰۰ هزار نفر مبتلا به آلزایمر داریم، ادامه داد: در این بیماری به دلیل فعل و انفعالات شیمیایی داخل مغز، سلول های مغز تخریب می شود و از نشانه های این بیماری اختلال در حافظه کوتاه مدت است.
۴۰ درصد دمانس ها قابل برگشت بوده و می تواند ناشی ار کم کاری تیروئید، تومور مغزی، مصرف برخی داروها، افسردگی، استرس و عفونت باشد که با درمان این بیماری ها دمانس نیز رفع می شود.
طبق اعلام انجمن آلزایمر هیچ درمان و داروی قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما راه‌حل کاهش ریسک ابتلا به زوال عقل را رژیم غذایی مناسب می‌دانند.

رژیم غذایی غربی مملو از گوشت، شیرینی جات، و محصولات لبنی پرچرب  دارای فاکتورهای پرخطری برای ابتلا به آلزایمر دارد.
اما بهترین مواد غذایی برای حفظ سلامت مغز و پیشگیری از آلزایمر چه چیزهایی هستند؟

انواع توت ها: زغال اخته، تمشک، توت فرنگی و سایر میوه های خانواده توت، دارای غلظت بالایی از آنتی اکسیدان ها هستند که ثابت شده برای افزایش قدرت مغز و مبارزه با رادیکال های آزاد مضر، مفیدند. از آنجا که بدن انسان خود قادر به تولید آنتی اکسیدان نیست، ضروری است از طریق مواد غذایی و یا مکمل ها دریافت شود.

ماهی آزاد: ماهی قزل آلا شامل بالاترین سطوح اسیدهای چرب امگا 3 است. درست مانند آنتی اکسیدان ها، بدن شما اسیدهای چرب امگا 3 را خود تولید نمی کند و اضافه کردن آنها به رژیم غذایی برای سلامت مغز توصیه می شود. محققان دانشگاه مریلند اعلام کرده اند که این چربی ها منجر به کاهش التهاب، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، بهبود حافظه و عملکرد مغز و مبارزه با نوسانات خلقی و افسردگی می شود. انجمن قلب آمریکا حداقل دو وعده ماهی قزل آلا و یا سایر ماهی های چرب را در هفته توصیه می کند.

زعفران:  در تحقیقات اخیر و آزمایشاتی که روی حیوانات و انسان ها انجام شده است، اثرات مفید گیاه زعفران و مواد استخراج شده از آن در درمان و کنترل علائم بیماری آلزایمر و همچنین پیشگیری و درمان دیگر اختلالات مربوط به حافظه انجام شده است.
آزمایشات بالینی نشان می دهد ماده سافروتین موجود در زعفران با اثرات قوی ترین دارویی که در دنیا در درمان بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار می گیرد مطابقت دارد.

روغن زیتون: از آنجا که داشتن مغز سالم الهام گرفته از قلب سالم است، مصرف غذاهایی که به حال قلب مفیدند، می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را نیز در دوران کهولت کاهش دهد. مصرف رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از روغن زیتون است، توصیه می شود. روغن زیتون حاوی آنتی اکسیدان هایی برای بهبود یادگیری و افزایش حافظه است.

دارچین: استشمام بوی دارچین موجب تقویت حافظه می گردد. تحقیقات انجام شده اثر دارچین را در بهبود آلزایمر نزد موش های آزمایشگاهی به اثبات رسانده است.

گل‌محمدی: پودر گل‌سرخ یا گل‌محمدی کشف تازه‌ای برای بیماری آلزایمر است که به محض مشاهده علایم موفق این پودر را در ماست و غذاها مخلوط کرده و استفاده شود.



سبزیجات برگ دار: این سبزیجات به شدت با کاهش سطح ابتلا به زوال شناختی ارتباط دارند. کلم پیچ و اسفناج سردردسته این سبزیجات هستند و هر دو سرشار از ویتامین های گروه ب بخصوص ویتامین ب 6. ویتامین های گروه ب قادر به کوچک کردن ناحیه ای از مغز هستند که مرتبط با بیماری آلزایمر است. کلم پیچ حاوی فلاونوئیدها، ویتامین کا و دیگر خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.

 

شربت افرا: استفاده از شیره درخت افرا در حفاظت از سلول ها مغز از آسیب نقش مهمی دارد. ضمن این که عنصر کلیدی برای حفظ عملکرد درست مغز دارد.

چغندر: این سبزی قدرتمند نیز حاوی نیترات ها برای افزایش جریان خون به مغز است. ضمن این چرخه اکسیژن را در بدن بهبود می بخشد و به حفظ عملکرد مغز کمک می کند. نیترات باعث گشادکردن رگ های خونی می شود. اضافه کردن آب چغندر به رژیم غذایی یک راه قدرتمند برای مبارزه با بیماری های شناختی بخصوص آلزایمر است.
 

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاه خود را بیان کنید